“Prijzen van schoolspullen moordend”

De redactie van Dagblad Suriname heeft enkele ouders maandag 20 september gevraagd hoe het staat met de voorbereidingen voor de school. Een deel van de ouders geeft aan dat ze intussen wel schoolspullen heeft gekocht.

Dorethy zegt, dat het haar wel gelukt is om schoolspullen te kopen. Ze had namelijk haar vakantiegeld bewaard hiervoor. “Maar, de prijzen van de schoolspullen zijn moordend. Een uniform kost SRD 89, een gymshirt SRD 60, pennen kocht ik voorheen voor SRD 1 en nu kost het SRD 4,50 en duurder. Met je salaris red je het niet. Maar al klaag je, je gaat het moeten kopen. Je kan je kind niet onverzorgd het nieuwe schooljaar laten beginnen”, stelt deze moeder. 

Sharoon zegt dat ze inmiddels ook schoolspullen heeft gekocht. Maar, ook zij geeft aan dat alles duur is geworden. “Ik heb een schoolbroek voor SRD 175 gekocht en een polo uniform voor SRD 92 voor mijn zoontje. Een kleutertas heb ik gekocht voor SRD 170. Dus de prijzen vallen helemaal niet mee hoor, alles is duurder geworden ten opzichte van vorig jaar. Ik vraag me af hoe ouders doen met 2 tot 3 of zelfs meer kinderen, want voor 1 kind geef je tenminste al een SRD 2.000 uit.” Sharoon hoopt dat dit schooljaar vlot zal verlopen. “Vorig jaar gingen de kinderen 2 tot 3 keren per week naar school en dat maakte dat veel kinderen achteruit zijn gegaan, dus hopelijk gaat het dit jaar er anders aan toe.” In ieder geval kijkt Sharoon met heel veel enthousiasme uit naar het nieuwe schooljaar. 

Een vader geeft te kennen, dat hij nog geen schoolspullen heeft  gekocht, maar hoopt wel dat de winkels acties zullen hebben en dat de prijzen mee zullen vallen. Hij zegt verder dat hij denkt dat het moeilijker zal worden, vooral met de hoge bustarieven en lage salarissen van de ouders. Nog een vader stelt, dat de schoolspullen erg duur zijn. Ook moet deze vader SRD 750 per maand betalen voor de school en SRD 900 aan materiaalkosten.

Heel veel ouders hebben het dus enorm zwaar met het kopen van de schoolspullen. Velen kiezen ervoor om de schoolspullen in delen te kopen, bijvoorbeeld eerst kleding en daarna schriften en schrijfgerei.

SK

error: Kopiëren mag niet!