“Als we dagelijks zo onveilig met elkaar omgaan, kan de situatie erger worden”

“Na meer dan een maand thuis zitten besloot ik een dag uit huis te gaan om zelf boodschappen te doen, en dan word ik ziek verklaard”, zegt een burger tegen de redactie van Dagblad Suriname. 

“Dat de bussen nu propvol zitten is helemaal geen goed idee”

De burger geeft aan, dat hij door met de bus ging om zijn boodschappen te doen en zich de volgende dag niet goed voelde. “De bus zat propvol, maar ik had mijn neus- en mondbedekking op, iets dat velen niet deden in de bus. Maar, ik voelde me plotseling niet goed, na een swab zit ik nu in isolatie met als resultaat dat ik Covid heb. Dit geeft al aan, dat velen besmet zijn geraakt in de korte periode die wij in de bus zaten. Dat de bussen nu propvol zitten is helemaal geen goed idee, zo ga je niet leven in het nieuw normaal. Ook het hangen voor winkels en feesten heeft gezorgd voor de vierde golf.”

“We moeten nu echt anders gaan denken, want zo kan het erger worden. Je gaat ook plotseling horen, dat een tiende golf en twintigste golf komen gaan, maar de oorzaak hiervan zijn wij. Thuis geïsoleerd zitten heb ik eigenlijk al gedaan, zonder dat ik ziek was. Ik deed de planten, had ook eigen kippen en dingen die ik nodig had, maar nadat ik die ene dag besloot boodschappen te doen, heb ik m’n leven in gevaar gezet. Ik voel me net alsof ik een griep heb, droge keel en hoofdpijn, maar voor de rest voel ik me toch goed. Nu ben ik genoodzaakt mijn kinderen te storen om spullen voor mij achter te laten voor de brievenbus. Maar, wij als burgers moeten nadenken over hoe om te gaan met het nieuwe normaal. Als we dagelijks zo onveilig met elkaar omgaan dan kan de situatie erger worden en niemand wil een lockdown ervaren.” 

TM 

error: Kopiëren mag niet!