Lewandowski ontvangt Gouden Schoen als Europees topscorer

Bayern München-aanvaller Robert Lewandowski (33) heeft dinsdag de Gouden Schoen ontvangen als winnaar van het klassement van Europees topscorer van afgelopen seizoen.

De Poolse international scoorde 41 in de Bundesliga. Hij verbeterde daarmee het record (40 goals) in de Duitse hoogste afdeling, dat sinds het seizoen 1971-72 op naam stond van Gerd Müller.

“Ik ben heel trots”, zei  Lewandowski tijdens de ceremonie in het clubmuseum van Bayern München. “Je moet altijd geloven in grootse prestaties, ongeacht je afkomst.”

Christian Seifert, topman van de Duitse voetballiga (DFL), zei dat Lewandowski’s record er een voor de eeuwigheid is. Volgens Seifert is Lewandowski “één van de beste spelers in de geschiedenis van de Bundesliga, iemand die al vele jaren op wereldklasseniveau speelt.”

Zesvoudig winnaar Lionel Messi werd tweede met 30 doelpunten voor Barcelona, gevolgd door Cristiano Ronaldo met 29 treffers voor Juventus.

Elk doelpunt gemaakt in een competitie die behoort tot de top vijf op de UEFA-ranglijst levert twee punten op. Een goal in competities vanaf de zesde tot en met de 22e plaats is goed voor anderhalf punt. In nog minder sterke competities is een doelpunt een punt waard.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: