Olimpia met 6-0 te sterk voor Moengotapoe met Brunswijk in Concacaf League

Met waarnemend-president Ronnie Brunswijk in de basis elf startte Inter Moengotapoe dinsdagavond de thuiswedstrijd in de Concacaf League tegen Olimpia uit Honduras. De wedstrijd werd gespeeld in het Franklin Essed Stadion.

De meest succesvolle club uit Honduras won met 6-0 van de ploeg uit Moengotapoe. De doelpunten voor de rust kwamen van Jerry Bengston, Carlos Pineda, Edwin Rodriguez. In de tweede helft scoorde Diego Reyes een keer terwijl invaller Eddie Hernandez twee keren scoorde.

Rivaldo Doorson kreeg negen minuten voor einde nog een rode kaart na een zware sliding tackle.

De 60-jarige Brunswijk met rugnummer 61 was de meest opvallende speler op het veld. De clubeigenaar was talk of the night op social media, waarbij hij ook werd opgemerkt door de Facebookpagina van ESPN FC.

Olimpia was de winnaar van de eerste editie van de Concacaf League in 2017. Opvallend is dat het Hondurese Olimpia in 1972 zijn eerste continentale beker, de Concacaf Champions Cup, had gewonnen na het verslaan van de Surinaamse ploeg Robinhood.

De heen wedstrijd wordt volgende week dinsdag in Tegucigalpa, de hooofdstad van het Midden-Amerikaanse Honduras, gespeeld.

error: Kopiëren mag niet!