Koeman na 1-1 gelijkspel Barcelona tegen Granada: “Ik praat niet meer over mijn toekomst”

Ronald Koeman wilde zondag na de zwaarbevochten 1-1 gelijkspel tegen Granada niet ingaan op zijn positie bij FC Barcelona. “Is mijn positie in gevaar? Ik praat niet meer over mijn toekomst”, zei hij na afloop van de wedstrijd.

Koeman, die zwaar onder druk staat bij Barcelona, hekelde bij de persconferentie arbiter Santiago Jaime Latre voor het tijdrekken van Granada. “Vanaf de tweede minuut heeft Granada tijd gerekt met ingooien, met blessures. En de arbiter heeft maar vier minuten erbij geteld. We verliezen zoveel tijd voor dit soort dingen. Dat bemoeilijkt de wedstrijd wel.’’

Koeman ging ook in op het inbrengen van Luuk de Jong, waardoor Barcelona vaker de lange bal hanteerde: “Heb je de selectielijst gezien? Wat gaan we dan doen? Tiki-taka spelen? We hebben gedaan wat er moest gebeuren. Als de wedstrijd om verandering vraagt, dan moet je het doen. Dit is niet het Barcelona van acht jaar geleden.” 

De coach denkt dat de fans toch tevreden zullen zijn na de wedstrijd. “Mensen zijn niet blij met het resultaat, maar ik denk niet dat ze ontevreden zullen vertrekken. Met wat beschikbaar is, hebben we ons best gedaan. Met een beetje geluk hadden we nog gewonnen.”

Barcelona staat na het gelijkspel zevende in La Liga, vijf punten achter koploper Real Madrid: acht om dertien. De aartsrivaal heeft echter wel een wedstrijd meer gespeeld. Granada staat zeventiende, één plek boven de degradatiestreep, met drie punten.

error: Kopiëren mag niet!