Burgers vinden het ongepast dat een perceel van een burger wordt afgepakt

Onlangs is in de media verschenen, dat Leo Brunswijk onrechtmatig bezig is op het perceel van een burger aan de Granpasie te Albina, terwijl er een vonnis is waarin hij veroordeeld is tot het niet mogen betreden van het terrein en ook geen beheersdaden erop mag uitvoeren. Met andere woorden, het vonnis lapt Brunswijk aan zijn laars. De benadeelde heeft een klacht ingediend bij de districtscommissaris en de politie, maar dat mocht niet baten. 

Dagblad Suriname sprak met een aantal burgers over deze kwestie. Waar blijft het goede voorbeeld van respect hebben voor de rechtstaat, notabene van een exponent van een regeringspartij, vraagt een man zich af. 

Dit is pure machtsmisbruik, reageert een andere man. De partij ABOP, die zegt op te komen voor de kleine man zou Leo Brunswijk tot orde moeten roepen, maar blijkbaar wordt hij in zijn handelen ondersteund, omdat er dan een partijcentrum daar kan komen te staan. 

Dit is wetteloosheid en bandeloosheid, reageert een vrouw fel. Juist deze meneer zou een voorbeeld moeten geven, ook gezien het feit dat zijn broer de vicepresident is van het land. 

Het gedrag van Leo Brunswijk op Albina is gewoon een teken van de chaotische situatie ter plaatse, geen overheidsgezag en dat de macht van de sterkste geldt, klaagt een burger die regelmatig in het gebied vertoeft. 

Het gedrag van Leo vind ik ziekelijk en hondsbrutaal, zegt een gewezen topambtenaar. 

Hij heeft zich niet gedragen zoals het iemand betaamd die namens de staat topfuncties bekleedt. Eigenlijk moet hij de eer aan zichzelf houden en bedanken. Hij zet de staat  te schande met dit gedrag. Dit moet door de bevoegde instanties  afgestraft worden zodat anderen lering hieruit kunnen trekken.

Informatie heeft de redactie van Dagblad Suriname bereikt, dat Leo Brunswijk bezig is opvulzand waarin hij had geïnvesteerd weer weg te halen. Het perceel zal hij in de oorspronkelijke staat teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. 

Hij zou meer dan drie meter diep hebben gegraven. 

VP

error: Kopiëren mag niet!