AAPG Young Professionals Suriname heeft een nieuw bestuur

The American Association of Petroleum Geologistst Young Professionals Suriname Chapter (AAPG YP Suriname Chapter) heeft onlangs een nieuw bestuur geïnstalleerd dat zitting zal nemen van 2021 tot 2023. Het nieuwe bestuur bestaat uit president Sunaina Mohan, BSc., vicepresident Hagar Rudrasing BSc, secretary Faith Wongsosoeparto en treasurer Sunaina Pirthipal, BSc. Het bestuur bestaat weer uit alleen vrouwen die vooral in de olie- en gasindustrie hun focus leggen. 

AAPG YP Suriname Chapter 

De American Association of Petroleum Geologists (AAPG) is een internationale non-profit organisatie, gericht op de wetenschap van de geologie, in het bijzonder de petroleum industrie. Verder biedt de AAPG ook mogelijkheden tot publicaties, conferenties en educatieve opportuniteiten voor geowetenschappers. Als deel van het Latijns Amerika en Caribisch gebied (LACR) is Suriname ook een van de landen die beschikt over zowel een studenten- als een young professionals organisatie van de AAPG.  

De young professionals organisatie (AAPG Young Professionals Suriname Chapter) bestaat uit zowel afgestudeerden die reeds werkzaam zijn binnen de industrie als ook studenten die zich in de afrondingsfase van hun studieloopbaan bevinden. Kortom, representeert de AAPG Young Professionals Suriname Chapter de transitie interval van student naar professional binnen de petroleum industrie. 

Doelstellingen AAPG Young Professionals Suriname Chapter

Het hoofddoel van de AAPG Young Professionals Suriname Chapter is om een soepele transitie te creëren voor de studenten naar de petroleum industrie. Dit trachten wij te realiseren door een ondersteunende rol te spelen naar de AAPG Suriname Student Chapter middels de overige subdoelen: Het delen van kennis onder de studenten en geowetenschappers middels lezingen, conferenties, cursussen en seminars. Het organiseren van motivatie en bewustmaking programma’s. Het organiseren van netwerkingsevenementen voor de leden van de young professionals organisatie en olie maatschappijen. Het uitvoeren van sociale projecten.

Hierbij dienen alle projecten die uitgevoerd worden door de AAPG Young Professionals Suriname Chapter en de AAPG Suriname Student Chapter ter bevordering van de sociale en educatieve competenties onder de studenten en young professionals, in het bijzonder in de olie en gas industrie. 

Veel in petto

Het nieuwe bestuur is meteen van start gegaan met een fundraisingactiviteit voor hun sociaal project, waarbij zij schoolpakketten willen verstrekken aan minderbedeelde kinderen. Deze zullen zij samen met de studentenkamer van de AAPG uitvoeren. Hiernaast hebben zij zaterdag spontaan deelgenomen aan de World Cleanup Day project in Commewijne, welke werd getrokken door de president van de organisatie. Er is nog veel in petto en ze kijken uit naar de opkomende projecten. “Wij allen zijn op de hoogte van hoe belangrijk het is om onze focus te leggen op de olie- en gasindustrie, aangezien dit de toekomst van Suriname in bloei kan brengen. We zijn enthousiast om onze bijdrage te leveren en er zorg voor te dragen dat wij onze kennis, kunde en ervaring delen met de rest, zodat we gezamenlijk kunnen groeien en er een goed fundament leggen voor wat betreft de olie en gasindustrie in Suriname” aldus Mohan, die ook de coördinator is van de Caribbean Region voor Earth Science Week van de Latin America & Caribbean Region (AAPG LACR). 

Het vorig bestuur bestond ook uit vrouwen, waarin Radhima Bisai, de leiding had. “Het vorig bestuur heeft een geweldig werk verzet en ik ben trots dat wij wederom een bestuur hebben met vrouwen.” Ze kijken uit naar een geweldige samenwerking en zijn vastberaden om een verschil uit te maken.

SAM

error: Kopiëren mag niet!