Vrouw voelt zich financieel misbruikt

Vaak genoeg komt het voor, dat Surinaamse mannen of vrouwen een relatie aangaan met iemand in het buitenland. Het gaat dus om een long distance relatie. Maar, niet in alle gevallen pakt zo’n relatie goed uit, zoals in het geval van J.J, die in Nederland woont.

J.J. vertelt aan de redactie van Dagblad Suriname wat haar overkomen is en hoopt dat andere vrouwen een les hieruit kunnen leren. Ook hoopt zij, dat ze haar rust mag vinden, door haar verhaal naar buiten te brengen.

J.J. had een jongeman in Suriname, in september 2018, leren kennen, M.S. Op een gegeven moment is ze in contact met hem gebleven voor een relatie. Hun relatie startte in 2019.

J.J. zegt: “De jongeman had in principe niets in huis en ook geen werk. Ik probeerde hem op dat moment te helpen, hij heeft een dochtertje en hij kon haar ook niet verzorgen.” 

Ze vertelt dat ze hem financieel ging ondersteunen. Ze hielp hem met voeding voor zijn dochtertje, een telefoon, een bromfiets en het maken van een rijbewijs. Ook stuurde ze hem om te solliciteren, waarbij hij uiteindelijk een werk vond. Maar ,ondanks hij een werk gevonden had, bleef ze hem ondersteunen. Later wilde de jongeman ergens anders solliciteren en bleef J.J hem ondersteunen. 

Maar, het kwam J.J. ter ore dat haar vriend een relatie had met een andere vrouw. Ook zegt J.J. dat ze momenteel in Suriname is en dat het dus waar blijkt te zijn. Ze geeft aan dat de andere vrouw op de hoogte was van hun relatie en de financiële hulp die zij hem bood. Ze voelt zich financieel misbruikt door beide mensen. Het doet haar pijn dat ze hem zoveel heeft geholpen en dat hij desondanks een relatie achter haar rug met een andere vrouw begon, waarmee hij later is gaan samen wonen. 

J.J is inmiddels naar de politie gestapt, maar zegt dat de politie haar niet echt kon helpen. De jongeman M.S zegt in een gesprek met Dagblad Suriname dat hij samen met J.J naar de politie is geweest en dat er reeds is afgesproken dat hij J.J. maandelijks terug zal betalen. 

SK

error: Kopiëren mag niet!