Geen Covid-19 uitbraak in Huize Ashiana

Berichten maandag vanuit de samenleving zouden wijzen op een Covid-uitbraak in Huize Ashiana. Directrice Brenda van Daal laat echter weten, dat er niet gesproken kan worden van een uitbraak, wel bevestigt zij aan Dagblad Suriname dat er 5 besmettingen zijn. 

“De mensen maken het goed en ze zijn nu geïsoleerd”, zegt van Daal. De directrice van het tehuis merkt op dat de ruimtes zijn ontsmet door een professioneel bedrijf. 

Het ministerie en het stichtingsbestuur zijn direct in kennis gesteld. Verder meldt van Daal dat de besmette bewoners worden gemonitord door de arts van Ashiana. Er zijn extra maatregelen getroffen, mensen kunnen het terrein niet meer verlaten. Bezoek is momenteel niet mogelijk. Tot slot de directrice weten dat de MOHANA-regels extra in acht worden genomen.

RB

error: Kopiëren mag niet!