Finabank viert haar 30e verjaardag

Baby’s geboren op 20 september 2021 worden in het zonnetje gezet

De Finabank viert maandag 20 september haar 30-jarig jubileum. Finabank is opgericht in het jaar 1991 door de heer Tjin Wong Joe en is gegroeid naar de 4 grootste particuliere bank in Suriname. Een heugelijk feit waar de bank trots op is, zo laat de bank in een persbericht weten.

Finabank is gegroeid van een kleine familiebank met een startkapitaal van Sf. 10 miljoen in 1991, naar een systeembank met een balanstotaal van ruim SRD 5.5 miljard in 2021. Het succes van de afgelopen 30 jaar is mede te danken aan het vertrouwen en de ondersteuning van haar klanten en de gemeenschap. Met de kritische feedback is de bank in staat om continu te werken aan het optimaliseren van haar dienstverlening, om zo te
kunnen blijven voldoen aan de verwachtingen van haar klanten.

Ook door de inzet en de flexibiliteit van het gedreven Finabank team, heeft de bank de successen van de afgelopen jaren, die niet zonder uitdagingen zijn gegaan, kunnen realiseren. Met het doel om ‘alle belanghebbenden instaat te stellen de toekomst in eigen handen te nemen’, waarbij de
bank financiële diensten aanbiedt die hen instaat stelt hun dromen en ambities te realiseren, is Finabank voornemens om de komende jaren nog verder te groeien.

Finabank heeft in 2020 een uitdagende strategie uitgezet en is goed op weg om deze strategische doelstellingen te realiseren, waarbij de focus is op het verder stimuleren van elektronisch bankieren, het verbeteren van de digitale kanalen van de bank en het verstevigen van de relatie met haar klanten.

Ondanks de huidige economische omstandigheden, heeft de bank een goede solvabiliteits- en liquiditeitspositie ondersteund met een sterke governance structuur. Vanwege de huidige economische situatie en de Covid-19 crisis, heeft de bank ervoor gekozen om de viering van haar jubileum anders te doen: door terug te geven aan haar klanten en aan de gemeenschap. Naast de diverse promotieacties van de afgelopen maanden, zal de bank een financiële donatie doen van elk USD 3.000 aan Huize Albertine in Paramaribo, Stichting Matoekoe in Wanica en Het Zusters Dankers Centrum in Nickerie.
Er is gekozen voor een instelling in het district waar er een Finabank filiaal is gevestigd.

Alle baby’s die geboren worden op 20 september 2021, zullen ook in het zonnetje worden gezet en worden de klanten die de bank bezoeken op deze dag getrakteerd.

error: Kopiëren mag niet!