Zuurstofvoorziening onder controle

Het voorzien in de behoefte aan medisch zuurstof aan de ziekeninstellingen is vooralsnog onder controle. Voor de korte termijn is voldoende voorraad zuurstof.

Het blijft evenwel volgens Roger Hoogenboom, directeur van Ingas N.V., een uitdaging om de voorraden op peil te houden. De uitdaging zit er onder meer in, dat de vraag naar zuurstof in het Caribisch gebied sterk is toegenomen vanwege de komst van de Delta-variant van het coronavirus. Door de toegenomen vraag is de beschikbaarheid van zuurstof in de regio afgenomen. Hoewel het veel moeite kost lukt het Ingas N.V om in de behoefte te voorzien. Het bedrijf haalt medisch zuurstof regulier uit Trinidad & Tobago. 

In juni heeft het Nederlands Leger twee zuurstofmachines aan Suriname beschikbaar gesteld voor de duur van drie maanden. De machines worden bediend door een team uit het Nederlands leger onder leiding van kapitein Daan de Jong en zijn geïnstalleerd bij het Wanica Ziekenhuis. De machines hebben een capaciteit om 80 zuurstofflessen per dag te hervullen. Ingas N.V. vervult daarbij een ondersteunende rol middels het beschikbaar stellen van materieel zoals cylinderrekken, karretjes en een vorkheftruck.   

SS

error: Kopiëren mag niet!