YouTube Channel voor mensen met een beperking

‘Apart’ is het nieuwe online tv-kanaal op YouTube voor mensen met een beperking. Oprichter Maikel Sabajo klinkt enthousiast wanneer hij vertelt, dat hij hiermee veel onduidelijkheden wil wegnemen over mensen met een beperking.

Al jaren terug viel het hem op, dat er veel onbekendheid was over mensen met een beperking. Sabajo, die blind is, wil ook de doelgroep informeren over hun kansen. Hij wil niet alleen stilstaan bij de beperkingen, maar ook de nadruk leggen op de kansen die deze doelgroep heeft. “Want kansen moet je ook zelf creëren”, licht hij toe.

En, zo zegt hij, de aandacht voor het sociale is leuk, maar de mensen moeten ook verdienmodellen kennen om hun eigen zaak te kunnen hebben.

Zelf heeft hij een kringloopwinkel in Para opgericht. Gestimuleerd door de Covid-situatie waarin hij als Shiatsu masseur nauwelijks nog aan de slag kon, stapte hij over naar de Kringloopwinkel in Para, die ondertussen is uitgebreid met een afdeling in Paramaribo.

Zijn YouTube TV Channel zal technisch ondersteund worden door Roy Ristie. De doelgroep zal op alle mogelijke manieren via social media benadert worden.

RB

error: Kopiëren mag niet!