“Aan ons lot overgelaten”

“Ik heb gemerkt dat wij letterlijk aan ons lot worden overgelaten en dat moet juist niet de bedoeling zijn”, zeggen enkele standhouders tegenover de krant.

“Het beleid is helemaal niet strak en treedt niet op. Ik kan dan eigenlijk gewoon tot laat meedoen met de verkoop om te verdienen en als ik die drukte zo zie na negen uur ‘s avonds”, zegt een standhouder. “Wij staan vanaf zes uur, sommige zelfs eerder, om mee te doen met de verkoop en zo te verdienen en uit te komen. We maken verschillende situaties mee waarin er hitte is en dan ook nog soms een slechte verkoop. Als wij dan tot de avond mee konden doen met de verkoop zou het tenminste beter zijn. Je ziet dagelijks in enkele buurten dat het voor gevels van winkels of verlaten plants druk is. Men staat te borrelen, luide muziek af te draaien en niemand doet hen wat.”

“Hef de avondklok op, zodat wij kunnen verdienen”

“Je merkt af en toe een actie langs de straat, maar voor controle van het rijbewijs, voor de rest worden er niet eens opgetreden voor het feit dat er meer dan tien mensen in een groep zijn en dat er na 9 wordt gefeest. Het is dan oneerlijk naar ons, als hardwerkende of hosselende toe. Hef de avondklok op, zodat wij kunnen verdienen. Hoe langer de tijd hoe meer mogelijkheid te verdienen en dat vind ik beter dan wat er nu gaande is”, aldus een standhouder.

TM 

error: Kopiëren mag niet!