Stiwewa biedt helpende hand aan scholen

Een flink aantal scholen heeft stichting Wintiwai en Omgeving (Stiwewa) benaderd voor  hulp. Volgens een plan dat nu in ontwikkeling is wordt gestreefd naar het bieden van ondersteuning aan alle 30 scholen die samenwerken met Stiwewa.

Robby Berghout, voorzitter van Stiwewa, informeert dat een grote media inzamelingsactie voor scholen hiertoe in voorbereiding is. De organisatie, die zich al langer dan 30 jaar inzet in de kansarme wijken van Zuid Paramaribo, heeft ondertussen het nieuwe gebouw reeds af.

De inzamelingsactie is ook bestemd voor eigen inventarisspullen en de bouw van een dringend noodzakelijke schutting.

Het accent ligt echter bij de 30 met Stiwewa samenwerkende scholen. Voor deze doelgroep zal getracht worden om zaken zoals hand sanitizers, temperatuurmeters, laptops, computers, printers en kopieerpapier binnen te halen. “De politie hebben we recentelijk al bediend met computers”, laat Berghout weten. “Nu is de aandacht op scholen gevestigd.”

De schoolprestaties van de leerlingen staan voor Stiwewa centraal. “Kinderen hebben vaak geen geld om kopieën te maken.” Daarom worden de scholen gesteund. Ook wordt een training gegeven hoe leerkrachten kunnen omgaan met agressieve kinderen. “Want we willen toch geen onbeschofte kinderen?” vraagt hij retorisch. Voor de coronaperiode kregen scholen drie keer per jaar spullen van Stiwewa. De pandemie heeft ervoor gezorgd dat de contacten met mensen nu stroef verlopen. Hierdoor is de steun aan scholen afgenomen, maar de inzet om kinderen te helpen is er nog steeds. “Een baan in de toekomst is makkelijker te vinden als kinderen later een diploma op zak hebben”, aldus Berghout.

RB 

error: Kopiëren mag niet!