Donovan Wisse door minister Emanuel in de bloemetjes gezet

GLORY Kickboxing wereldkampioen Donovan Wisse is donderdag in de bloemetjes gezet door minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport in het hoofdkantoor van het ministerie.

“Ik was aan het gillen en schoppen in mijn woonkamer”

Volgens minister Emanuel was het de tweede keer dat ze een thaiboksgevecht heeft gevolgd in haar leven. “Ik was aan het gillen en schoppen in mijn woonkamer toen je in actie kwam”, vertelde ze aan Wisse. 

De minister zei verder dat binnen het directoraat Sportzaken er specifiek beleid ontwikkeld wordt om vooral topsporters van dienst te kunnen zijn. Het Instituut Nationale Sportselecties (INS) is een faciliterende dienstverlenend instituut die een pakket aan maatregelen en diensten kan aanbieden om alle topsporters te begeleiden in hun traject op jacht naar eremetaal op wereldtoernooien. De nadruk hierbij is, dat het INS niet alleen sporttechnische assistentie verleend aan topsporters, maar ook alles daaromheen. 

Team Wisse wil sportcentrum opzetten

Volgens Henk Wisse, vader van Donovan, wil Team Wisse een sportcentrum opzetten. “Dit centrum zal als doel hebben om nieuwe kickboksers op te vangen en te begeleiden naar het traject waar Donovan nu is,” zei hij tijdens het gesprek met minister Emanuel. “Want na zijn carrière wil Donovan nieuwe Surinaamse sporttalenten vormen en begeleiden zodat we als land altijd een goede beurt maken tijdens internationale meetmomenten.”

Ambassade weigert visum te verstrekken

Verder gaf Wisse senior aan dat er nog een top kickboxer is binnen Team Wisse te weten de 21-jarige Welbert Manuel, maar hij kan internationale podia niet bezoeken, omdat steeds zijn visum door de ambassade afgekeurd wordt en dat zorgt voor een stukje demotivatie. 

De minister zei hierop, dat ze alle knelpunten met betrekking tot het visum zal bespreken met haar collega-minister van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking. “We moeten als regering zeker topsporters en opkomende topsporters waarderen en tegemoetkomen. Als wij dat niet doen, hoe verwachten wij van de samenleving om onze sporters te erkennen. Team Wisse ik kan u verzekeren dat ik alle knelpunten zal bespreken met de president zodat er voor altijd een oplossing komt voor onze Surinaamse sporters.”

Komende week zal de Surinaamse wereldkampioen een bezoek brengen aan de regeringsvergadering 

error: Kopiëren mag niet!