Heersende buikgriep bij kinderen

Recentelijk geven heel wat ouders te kennen, dat hun kind of kinderen te kampen hebben met een buikgriep. De kinderen vertonen veelal klachten zoals diarree en braken.

Soenita Nannan Panday-Gopisingh, arts en Medisch Directeur van het ’s Lands Hospitaal, laat de redactie van Dagblad Suriname in een reactie weten, dat ze op de hoogte is van de heersende buikgriep bij kinderen. Nannan Panday geeft aan dat de mogelijke oorzaak hiervan een seizoensgriep zou zijn die veroorzaakt wordt door een virus of soms door een bacterie.

“De kinderen vertonen ongeveer dezelfde symptomen zoals buikkrampen, waterdunne ontlasting van meer dan 5 tot 7 keer per dag en soms koorts. Het advies is goed laten drinken, want het grote gevaar is dehydratie, het liefst de ORS-oplossing, want die heeft zouten en suiker ter aanvulling van het verlies.”

Nannan Panday zegt ook, dat de buikgriep drie tot vijf dagen kan duren en soms wat langer. “Baby’s moeten wel al na een dag naar de dokter gaan. Bij grote kinderen kun je twee dagen afwachten. Soms hebben ze een slechte eetlust, maar drinken is echt belangrijk. Na de griepperiode voorzichtig starten met lichte voeding.” Ook stelt Nannan Panday, dat diarree in deze tijd een uiting kan zijn van het Covid-19 virus, dus is het ook verstandig om het kind te laten testen.

SK

error: Kopiëren mag niet!