Restauratie pand Mirandastraat 10 ook binnenkort

Het pand aan de Mirandastraat 10, waar voorheen de afdeling Vreemdelingendienst van het ministerie van Justitie en Politie was gevestigd, wordt binnenkort ook gerestaureerd. De aanbesteding heeft reeds plaats gehad.

De restauratie van dit gebouw is onderdeel van het Paramaribo Urban Rehabilitation Programma (PURP). Dit programma, dat door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) wordt gefinancierd, loopt sinds 2017. Het programma loopt via het Directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. 

Dagblad Suriname berichtte eerder deze week, dat het kantoorgebouw van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting binnen niet al te lange tijd zal worden gerestaureerd. In het kader van hetzelfde IDB-programma wordt momenteel het oud parlementsgebouw op de hoek van de Henck Arronstraat en Grote Combe herbouwd. In de serie van herbouw c.q restauratie van monumentale panden staan er nog twee op de lijst. Het betreft het gebouw van het ministerie van Justitie en Politie op de hoek van de Henck Arron- en Mirandastraat,  en het gebouw aan de Grote Combe no. 3, waar vroeger het Bureau Familierechtelijke zaken (BuFaZ) van Justitie en Politie was gehuisvest. 

De restauratie en/of herbouw van deze monumentale panden zal de staat waarin de historische binnenstad van Paramaribo zich bevindt, zonder meer goed doen. Echter staan er in de directe omgeving van eerder genoemde monumentale panden nog tal van gebouwen die er zeer verwaarloosd en vervallen bijstaan. Onder zich bevinden zich een aantal overheidsgebouwen.

SS

error: Kopiëren mag niet!