“Als de prijzen blijven stijgen moeten de salarissen ook omhoog”

“Hoe de prijzen in de winkel en over het algemeen verhoogd zijn, vind ik dat de salarissen ook verhoogd moeten worden”, zegt een burger tegenover de krant.

“Je kunt niet met een salaris van SRD 2.000 of minder overleven. Het product krijgt dagelijks meer waarde en kwaliteit, waarom kan ons werk niet zo beloond worden? Het is verschrikkelijk als je de kledingzaken of welke andere winkel binnenstapt. De prijzen van een broek voor een kind van 6 zijn belachelijk, voor zelfs pas geboren kinderen. Hoe gaat een moeder uitkomen?”

“De prijzen leiden ook tot het vernietigen van mensen en gezinnen, dat hoor en zie je dagelijks door zoveel pogingen en gelukte zelfmoorden”, zegt een andere burger. “Alleen door naar de prijzen te kijken denkt men niet aan kinderen. Hoe maak je het volk zo groot dan? De situatie zorgt bij anderen voor stress, uithongeren, schulden maken of ergere stappen. Ik zou het redelijk vinden als de salarissen ook ieder keer verhoogd worden, net de prijzen in de winkels, dat is het grootste probleem. Je merkt dat zonder een balans niets kan, nu is er helemaal geen sprake van balans. Zo kan ik als leerkracht zelfs niet uitkomen. Als ik geen dingen naast mijn werk deed zou ik het helemaal niet halen. En dan nog is het moeilijk uit te komen, want om bestellingen klaar te hebben moet je nu ook veel meer vragen dankzij verhoging van prijzen van producten. Er is vaak bekend gemaakt bij alle media zelfs dat melk, brood of wat dan ook in prijs verhoogd is, maar ik heb niet meegemaakt waar tegelijkertijd een aankondiging is dat het salaris van een ieder ook verhoogd is.” 

“Misschien heb ik het fout, maar de hele situatie of de regeling is helemaal verkeerd”, zegt Raquel. “Er moet nogmaals heel goed bekeken worden van wat kan en niet en wat het land vooruit zal brengen. Ik merk dat dit ook vaak wordt aangehaald, maar dat er toch geen betere oplossing nog actie wordt ondernomen. Men wacht tot er kritiek geleverd wordt. Als ondernemer zie ik zelf dat dit alles niet kan. Met de keuzes die gemaakt zijn, kunnen er geen zaken gedaan worden waaruit je zelf winst behaald. Onderzoek voor er een besluit wordt genomen of ga na wat fout is gegaan en trek het recht”, aldus Raquel.

TM

error: Kopiëren mag niet!