President Santokhi opent nieuw MI-GLIS-kantoor

President Chandrikapersad Santokhi heeft donderdag de opening verricht van het nieuwe gebouw van het Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatie Systeem (MI-GLIS) aan de Jaggernath Lachmonstraat.

Het doet de president goed dat semi-overheidsdiensten in goede huisvesting hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. “Verschillende activiteiten die zich voltrekken op verschillende locaties zijn nu ondergebracht in één locatie. Het is een goede ontwikkeling en ik hoop dat het besluit voor dit eigen gebouw ook zal leiden tot besparing, maar ook in onderhoud en de huisvestingskosten”, zei het staatshoofd. 

Volgens de president moeten de besparingen, die met dit nieuwe pand teweeggebracht worden, de burgers ten goede komen door een efficiënte bedrijfsvoering en lagere tarieven. “Het mag niet zo zijn dat we de kosten van onderhoud en andere randvoorwaarden moeten afwentelen op de samenleving en doelgroepen die hier komen als gebruikers”, stelde de regeringsleider. 

Het MI-GLIS is naar zijn zeggen niet in het leven geroepen om alleen in een mooi kantoor gehuisvest te zijn. MI-GLIS is in het leven geroepen om rechtszekerheid ten aanzien van registergoederen te bieden, met een goede registratie van rechthebbenden en van de grenzen van hetgeen waarop de rechthebbenden aanspraak maken, de zogenoemde perceel indicatie. 

Minister Silvano Tjong-A-Hin van Ruimtelijke Ordening en Milieu, die de eerste directeur is geweest bij het MI-GLIS, blikt met een blijgevoel terug en is blij dat het huidige bestuur door is gegaan met waarmee hij 11 jaar geleden is gestart. Er is alles op alles in het werk gesteld om het instituut in stand te houden. De bewindsman maakte zich zorgen en hield z’n hart vast of het MI-GLIS door zou gaan op de goede weg en beter zou worden dan wat hij heeft neergezet.

Ook Aditkoemar Sewnandan, lid van de Raad van Toezicht MI-GLIS, feliciteerde de directie, het bestuur, staf en personeel met het nieuwe pand. De positieve beslissing van de Raad heeft erin geresulteerd dat de officiële opening van het gebouw verricht kon worden.

error: Kopiëren mag niet!