President Santokhi op weg naar Mexico voor werkbezoek

Staatshoofd woont 6e CELAC-top bij en heeft bespreking met president Andrés Manuel López Obrador

President Chandrikapersad Santokhi is vrijdagochtend 17 september voor een werkbezoek op weg naar Mexico als hoofd van een presidentiële delegatie, zo meldt zijn voorlichtingsdienst.

De president zal zaterdag de 6e Top van de CELAC (Community of Latin-American and Caribbean States) bijwonen in Mexico, een staatshoofden conferentie van het Caribisch gebied en Latijns-Amerika. Daarnaast staat op schema een werkbespreking met president Andrés Manuel López Obrador van Mexico (zie foto top).

Santokhi spreekt 22 september Algemene Vergadering VN toe

Na Mexico reist de president vervolgens naar de VS om daar aanwezig te zijn bij de 76e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN). De Caribische leiders zullen via een virtuele meeting delibereren met president Joe Biden. Op dinsdag 22 september gaat het Surinaamse staatshoofd de vergadering rond 13.00 uur toespreken. Eveneens zullen ook velerlei bilaterale gesprekken gevoerd worden met regeringsleiders van andere landen.

error: Kopiëren mag niet!