Minister Amoksi ontvangt ambassadeur van China

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft vrijdag de nieuwe Chinese ambassadeur Han Jing ontvangen voor een formele kennismaking. De bewindsman en de ambassadeur hebben tijdens het bezoek van gedachten gewisseld over de samenwerking tussen Suriname en China en in het bijzonder de samenwerking met het ministerie van Justitie en Politie.

Er werd gesproken over de lopende projecten, zoals het safe city project en de ondersteuning in trainingen van bepaalde diensten. Met betrekking tot het safe city camera project, is vanwege de Covid-situatie wereldwijd een vertraging in de samenwerking opgetreden. Er wordt momenteel naar mogelijkheden gekeken om een delegatie vanuit China naar Suriname te laten overkomen. Er zal gekeken worden naar de stand van zaken van het project en de uitbreiding daarvan. Eventuele knelpunten en het aanscherpen van de aanpak zullen in workshops worden besproken. 

De ambassadeur heeft de aandacht van de minister gevraagd om naar mogelijkheden te kijken hoe Chinese burgers die naar Suriname komen, zo goed mogelijk te informeren zodat zij niet in aanraking komen met justitie. 

Amoksi staat open voor continuïteit in de samenwerking en deze verder uit te diepen. Na het kennismakingsbezoek zullen beide autoriteiten vervolg gesprekken voeren over hoe de samenwerking beter vorm te geven in de toekomst. 

error: Kopiëren mag niet!