Manoj Kumar over zijn film Shor die 49 jaar terug werd voltooid

Shor, met in de hoofdrol Manoj Kumar, Jaya Bachchan en Nanda, werd uitgebracht in 1972. Het wordt het best herinnerd voor twee van de meest iconische nummers van de Indiase cinema – Ek Pyar Ka Nagma Hai en Paani Re Paani.

De nationale bekroonde veteraan acteur Manoj Kumar werd woensdag nostalgisch terwijl hij zich zijn cultklassieker Shor herinnerde, die 49 jaar in de Indiase cinema speelde.

Manoj ging naar Twitter en deelde een monochrome foto uit de iconische film uit 1972 met de legendarische acteurs Jaya Bachchan en Nanda in de hoofdrol.

Shor gaf twee van de meest iconische nummers aan de Indiase cinema – Ek Pyar Ka Nagma Hai gezongen door Lata Mangeshkar en Paani Re Paani door Mukesh en Lata.

Het romantische drama uit 1972 draait om het verhaal van Shankar (Manoj) die ernaar streeft de stem van zijn zoon te horen, die een spraakstoornis heeft en geld inzamelt om hem te laten opereren. Direct na de operatie van zijn zoon verliest Shankar echter zijn gehoor bij een fabrieks ongeval.

De film is geschreven, geproduceerd en geregisseerd door Manoj Kumar, die ook de hoofdrol in de film speelde. De film werd opnieuw gemaakt in het Tamil als Osai.

Shor, die op 15 september 1972 werd uitgebracht, werd alom geprezen en ontving een Filmfare-onderscheiding voor de beste montage.

De legendarische componist Laxmikant-Pyarelal — Pyarelal Ramprasad Sharma en Laxmikant Shantaram Kudalkar — gaven muziek aan de film, die er zeker een aanwinst voor bleek te zijn.

Acteurs Kamini Kaushal, Manorma, Madan Puri en Asrani speelden ook een sleutelrol in de film.

error: Kopiëren mag niet!