Twee jongens (18, 16), ‘Naro’ en ‘Amekang’, opgepakt voor mishandeling 15-jarige jongen

Aanleiding mishandeling is ruzie over verspreiding filmpje met naaktbeelden zusje slachtoffer

J. L. (18) alias ‘Naro’ en de 16-jarige N.K. alias ‘Amekang’ zijn vrijdag 10 september door de politie van het bureau Latour in de kraag gevat voor mishandeling, zo meldt het Korps Politie Suriname vrijdag 17 september.

J.L. belde zondag 22 augustus zijn 15-jarige vriend J.H. om thuis bij hem te komen aan de Appelsteeg. Daar aangekomen confronteerde hij de jongen met een filmpje van zijn naakte jongere zus en gaf J.H. te kennen dat hij dat filmpje heeft verspreid. J.H. ontkende zich hieraan schuldig te hebben gemaakt, waardoor er een ruzie ontstond tussen hem en J.L. Daarbij bracht hij zijn 15-jarige vriend enkele vuistslagen toe op het lichaam. Op een bepaald moment trok J.H. een scherp voorwerp tevoorschijn om zich te verdedigen. 

N.K. die op dat moment ook op bezoek was bij L. zag de handeling van J.H. en viel hem aan. Hij maakte hem het scherp voorwerp afhandig, waarbij beide jongens de 15-jarige jongen mishandelden. J.H. liep letsels op aan een oog en op het lichaam en moest medisch worden behandeld. Hij is voor verdere medische behandeling verwezen naar de plastische chirurgie.

Het jongere broertje van het slachtoffer, de 13-jarige C.H., liep donderdag 2 september over de Latourweg. Hij kwam van een winkel en was op weg naar huis, toen hij met een scherp voorwerp werd aangevallen door N.K. Het slachtoffer wist te ontkomen en kreeg van een voorbijrijdende automobilist een lift naar de woning van zijn grootmoeder. Van beide gevallen hebben de twee jeugdige broers aangifte gedaan op het politiebureau Latour.

De twee verdachten werden opgespoord en op 10 september aangehouden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn J.L. en N.K. achter slot en grendel geplaatst. Vanwege de jeugdige leeftijd van K. is hij ingesloten in het jeugdcellenhuis te Opa Doeli.

error: Kopiëren mag niet!