Directrice Huize Ashiana: “Ik heb gereageerd als een moeder in nood”

De directrice van Huize Ashiana, Brenda van Daal, laat weten dat er weer opgelucht adem kan worden gehaald. Een combinatie van inzet van de overheid en particulieren heeft het gewenste resultaat bereikt, na de crisissituatie. Van Daal zat even in moeilijk vaarwater. Vandaar dat zij met een noodkreet richting de samenleving kwam. Tegelijkertijd meldt de overheid dat de subsidies zijn gestort. “Ik hoop dat de gelden vandaag of morgen binnen zijn” laat de directrice weten.

Geconfronteerd met het feit dat er geen voorraden meer waren voor de bewoners deed de directrice de oproep. De gemeenschap heeft overweldigend gereageerd laat Van Daal weten.

Brood, beleg, voedingsmiddelen, rijst, fruit en groenten kwamen vanuit de burgers de instelling woensdag binnen. “Daar ben ik zeer dankbaar voor”, zegt de directrice opgelucht. Naast diverse voedingsproducten zijn ook financiële middelen overgemaakt. De directrice is hoopvol gestemd over de toekomst.

Zij geeft aan, dat woensdag ook een spoedberaad volgde met de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Het gesprek bleek volgens Van Daal een zeer vruchtbaar. Zij merkt op, dat het ministerie “niet zo gelukkig” was met de oproep. “Maar het was een wanhoopskreet.”

Bij nader inzien merkt zij op dat zij het misschien anders gedaan zou kunnen hebben. Ze vult echter aan, dat de uitwerking dan mogelijk ook anders zou zijn. “Als het geen wanhoopskreet was, dan zou de gemeenschap misschien anders hebben gereageerd”.

Over haar wanhoopskreet: “Ik heb gereageerd als een moeder in nood wanneer de kinderen geen eten hebben”.

In een verklaring van het ministerie is echter opgenomen, dat de subsidieaanvraag voor de tweede helft van het jaar in de periode mei-juni 2 maanden later dan vastgesteld is ingediend. Afwijken van deze procedure kan van invloed zijn bij het toekennen of afwijzen van de subsidieaanvraag, is te lezen in de verklaring.

RB

error: Kopiëren mag niet!