Rotary Club Paramaribo Centraal doneert medische goederen een ziekenhuizen en instellingen

Rotary Club Paramaribo Central (RCPC) heeft in samenwerking met Rotary Club Northwest Ohio, een container met medische goederen gedoneerd aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), RKZ, ’s Lands hospitaal, het Diakonessen Ziekenhuis (zie foto top) en Huize Ashiana.

Lading goederen voor het RKZ.
Lading goederen voor Huize Ashiana.

Rotary Club of Northwest Ohio in de VS heeft MESA (Medical Equipment and Supplies Abroad Foundation, Inc.) van district 6600, in 1981 opgericht om wereldwijd te ondersteunen met medische goederen. MESA werkt samen met internationale organisaties en verzamelt technologie, medische goederen en verbruiksartikelen.

VSH heeft de MESA container ontvangen en samen met RCPC de medische goederen zorgvuldig uitgeladen, gesorteerd en overhandigd. De totale waarde van de door Mesa geschonken artikelen is meer dan US$ 200.000.

Eerder in het jaar werd een partij pruiken ontvangen voor kankerpatiënten van het Diakonessen Ziekenhuis. En in 2018 werd ook door tussenkomst van Rotary Ohio, een MESA container ontvangen met medische goederen voor diverse ziekenhuizen en instellingen. Deze goederen zijn toen symbolisch overhandigd door de Rotary International President, Ian Risely, die op dat moment in Suriname aanwezig was.

De huidige RCPC President, Shirley Sowma, is zeer verheugd met deze geste en is alle betrokken partijen erkentelijk voor hun vrijwillige ondersteuning. “Het is belangrijk dat wij onze samenleving, ook in deze pandemie, blijven ondersteunen.” 

RCPC zet zich in voor diverse community projecten op verschillende fronten en dit jaar is RCPC 45 jaren geleden opgericht in Suriname. Een mijlpaal die gevierd zal worden, door zoveel mogelijk te geven en gemeenschappen zoveel mogelijk, te versterken.

error: Kopiëren mag niet!