“Het begon als een grap en is nu het mijn werk”

“Werken bij een ‘Ons Belang” groentewinkel is ook een leuke ervaring”, zegt Diego. Hij is 15 jaar en probeerde net als enkele andere jongeren een vakantiejob te zoeken, maar kon helaas niet vinden waar hij van houdt.

Diego’s buurman heeft een kleine ‘Ons Belang” en verkoopt groentesoorten, fruit, vlees en enkele producten in blikjes. Het begon als een grap en nu is het een werk voor hem waar hij veel van leert en ervaring op doet. Diego: “Ik zag het niet als een leuke baan, maar naarmate ik vaker meeliep leerde ik steeds meer en leerde ik ook mensen kennen. Het is een werk en ik verdien zo ook mijn zakgeld. Ik sta vroeg op en samen met de buurman gaan wij verse groenten in het groot kopen. Daarna wordt het in de ‘Ons Belang’ gesorteerd en controleer ik de producten op vervaldatum en de prijs. Ook help ik klanten tassen sjouwen naar de auto en aan het eind opruimen en weer naar huis. Ik heb zo op een nette manier leren communiceren met mensen. Ik leer te sparen en dagelijks sta ik uit mezelf vroeg op, in plaats dat mijn moeder mij wakker maakt.”

“Ook kan ik nu zelfs groenten kopen voor mijn moeder voor het geval zij niet naar de markt gaat”, zegt Diego. 

“Ouders hebben altijd een soort ‘koni’ waar je op moet letten als je groenten koopt en ik heb dat intussen ook geleerd. Het is een hele leuke ervaring en aan het eind geeft het me ook een leuk gevoel zodra ik ontvang. Ik ontvang elke zaterdag en als ik op de zondag mee help is het een extra voor die dag. Met mijn geld ga ik mijn schoolspullen kopen”, zegt Diego.

“Mijn moeder heeft al twee broeken gekocht en drie hemden. De rest probeer ik zelf te kopen of doe ik het samen met mijn moeder. Maar wat groenten betreft heeft mijn moeder dat nu dagelijks in huis. Dus mijn eetgewoonten zijn ook veranderd Een ieder heeft zijn of haar eigen ervaring op de werkvloer. Ik leer dagelijks wat van de mensen die ik tegenkom.”

TM

error: Kopiëren mag niet!