Burger dreigt in Albina perceel te verliezen aan ABOP

Richenel Nelson Akooi dreigt zijn perceel aan de Granpasie te Albina te verliezen. Leo Brunswijk, broer van vicepresident Ronnie Brunswijk, is de grote boosdoener. Recht van grondhuur is echter per beschikking op het stuk grond, groot 641m3 verleend aan de Akooi.

Slepende kwestie 

Sinds vorig jaar, vlak voor de verkiezingen, was Leo Brunswijk bezig met het voeren van beheersdaden op het perceel zonder toestemming van de rechtmatige eigenaar. De heer Akooi is toen naar de rechter gestapt. 

Er is vonnis gewezen op 5 november 2020 in deze slepende kwestie en Leo Brunswijk werd door de Kort Gedingrechter verboden het terrein te betreden en beheersdaden van welke aard dan ook uit te voeren. Ondanks dit vonnis gaat hij toch gewoon door met zijn activiteiten. 

Landmeetkundige werkzaamheden op het perceel in opdracht van de heer Akooi zijn zonder opgaaf van redenen abrupt stopgezet op 25 februari 2021 door districtscommissaris Clyde Hunswijk van het bestuursressort Marowijne Noord-Oost.

Toegang ontzegd 

Akooi was bezig met het voeren van beheersdaden op zijn perceel, duikers waren ook pas geplaatst. Potseling wordt er nu een ABOP- centrum opgezet op dat perceel van hem. Grenspalen zijn verwijderd, de goot voor het perceel is breder gegraven. Op dit moment wordt hem de toegang ontzegd naar zijn eigen perceel. Een poort is geplaatst (zie foto top), op slot gezet en er staan wachters. Dit tot grote frustratie van de heer Akooi. 

Machtsmisbruik 

Een neef van de benadeelde die met Dagblad Suriname hierover sprak, is woest over deze handelingen van Leo Brunswijk. “Dit is machtsmisbruik. Het is ongekend wat nu gaande is. De districtscommissaris en de politie, bij wie een klacht is ingediend, willen niet optreden.”

Volgens zijn informatie heeft Brunswijk nu een aanvraag ingediend voor een terrein, inbegrepen dat van de heer Akooi. 

Akooi is naar de pers gestapt om de gemeenschap te laten weten wat voor gedrag een exponent van een politieke partij vertoont die zegt op te komen voor de kleine man. 

De districtscommissaris en Leo Brunswijk waren niet bereikbaar voor commentaar. De politie van Albina wilde geen reactie geven en verwees naar de publiciteitsdienst van het Korps Politie Suriname. 

VP 

error: Kopiëren mag niet!