AAPG Suriname houdt fundraising voor opkomende projecten

Chapter AAPG (Association of American Petroleum Geologist) bestaat uit twee kamers die uit collegiale groepen geowetenschappen studenten en young professionals bestaat. Het is één van de meest vooraanstaande co-educatieve programma’s binnen de geowetenschappelijke sector met meer dan 245 hoofdstukken in de wereld. Het biedt studenten de mogelijkheid om leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen en dient als een centraal punt voor het ontwikkelen van een gevoel van professionaliteit door vertegenwoordigers van de olie en gas industrie te ontmoeten. 

Ook in Suriname is de organisatie actief gericht op opkomende geowetenschappers. In Suriname bestaat op de Faculteit der Technologische Wetenschappen (FTeW) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname de studierichting Geowetenschappen.

Opkomende projecten

De fundraising van gisteren was bedoeld voor het ophalen van fondsen voor een opkomend schooltassen project van de organisatie. De fundraising werd georganiseerd door studenten zelf met bijdragen van studenten vrijwilligers. 

De APPG zal ook deelnemen aan de World Cleanup Day op 18 september. In Suriname wordt het jaarlijks georganiseerd door Support Recycling Suriname (SuReSur). Dit jaar gaat de AAPG Suriname Student Chapter samen met de AAPG Young Professionals Suriname Chapter, Vereniging Jongeren Commewijne (VJC) en SuReSur zelf helpen met het opruimen afval te Nieuw Amsterdam in Commewijne. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met een van de organisaties via social media. “Doe mee en laten we samen voor de planeet zorgen!”, aldus de AAPG Student Chapter Suriname.

error: Kopiëren mag niet!