Minister Ramadhin voert spoedoverleg met AZP-leiding over problemen kinderafdelingen

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft dinsdag na berichtgeving onmiddellijk kennisgenomen van enkele acute zaken die niet op orde zijn op de kinderafdeling NICU (Neonatale Intensive Care Unit) en PICU (Pediatric Intensive Care Center) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

Samen met de directeur van Volksgezondheid, drs. Rakesh Gajadhar Sukul, het directieteam en enkele kinderartsen van het AZP vond een kort overleg plaats en werden de problemen aangekaart. 

Enkele problemen waarmee de kinderafdeling te kampen heeft zijn het uitvallen van het compressorsysteem waardoor PICU opname voorlopig niet meer mogelijk is, een tekort aan gekwalificeerde verpleegkundigen en zaalartsen als gevolg van braindrain, daarnaast gebrek aan financiën en een tekort aan intensive care bedden/ruimte.

Minister Ramadhin zei onmiddellijk financiële steun toe. Er zal direct actie ondernomen worden om de technische mankementen te herstellen.

Hij is evenals de Algemeen Directrice van het AZP, Claudia Marica-Redan, de mening toegedaan dat er duurzame oplossingen bedacht moeten worden zodat de zorg gegarandeerd blijft.

Naast de financiële toezegging is de minister ook in contact met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in Nederland voor het accommoderen van Nederlandse verpleegkundigen in Suriname. 

Tot slot heeft Ramadhin de kinderartsen en de directie van het AZP door een helder overzicht gevraagd van de meest noodzakelijke apparatuur die vervangen moet worden en de kosten die nodig zijn voor het in stand houden van de zorg. Dit wordt de komende dagen verder uitgewerkt tussen het AZP en Volksgezondheid. Het ministerie van Volksgezondheid doet er alles aan om de acuut ontstane issues op de afdelingen zo snel mogelijk op te lossen.

error: Kopiëren mag niet!