Man (43) overlijdt in AZP door kapot cocaïnebolletje in maag

De 43-jarige Clifton Proeger is zaterdag 11 september kort na aankomst op de afdeling Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, overleden, zo meldt het Korps Politie Suriname.

De man was die dag in kritieke toestand bij de SEH gekomen en overleed ongeveer 19 minuten later. Het lichaam van Proeger werd in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie in beslag genomen en overgebracht naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica, omdat het vermoeden bestond dat het mogelijk om een Covid-19 geval ging. Na een swapp test bleek dat niet het geval te zijn.

Er werd vervolgens obductie gepleegd op het lichaam en daarbij kwam vast te staan dat Clifton Proeger ten gevolge van cocaïne intoxicatie is overleden. De man had 21 cocaïnebolletjes in zijn maag, waarvan 1 helemaal opgelost was. De andere 20 bolletjes zijn uit het lichaam verwijderd en overgedragen aan de rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade.

Naderhand is aan het licht gekomen dat Proeger op donderdag 9 september in het ‘s Lands Hospitaal was opgenomen, omdat hij zich onwel voelde. Besloten werd om operatief in te grijpen. Vanwege de bijzondere omstandigheden van Proeger achtte het operatieteam het nodig om de operatie in aanwezigheid van de politie uit te voeren. Voor de komst van de politie verdween Proeger echter uit het ziekenhuis.

Vervolgens meldde hij zich dus zaterdag 11 september op de afdeling SEH van het AZP, alwaar hij kort daarna overleed.

error: Kopiëren mag niet!