Joseph Benavidez is met pensioen na 36 MMA-gevechten

Benavidez (28-8 MMA, 19-7 UFC) heeft zijn handschoenen opgehangen na 36 professionele MMA-gevechten – waarvan 26 in de UFC. Benavidez, een hoofdbestanddeel van de UFC-vlieggewichtdivisie, daagde vier keer tegenstanders uit voor de titel van de 125 pond-gewichtsklasse – twee keer tegen Demetrious Johnson en twee keer tegen Deiveson Figueiredo.

Benavidez heeft de aankondiging nog niet officieel gedaan. Volgens bronnen heeft Benavidez de UFC opgedragen hem uit de testpool van het Amerikaanse Antidopingagentschap (USADA) te verwijderen.

De vrouw van Benavidez, UFC-correspondente Megan Olivi, bevestigde vervolgens het nieuws op sociale media:

Benavidez, 37, verlaat de UFC na drie opeenvolgende verliezen. Hij nam voor het laatst deel aan UFC 259 in maart toen hij werd verslagen door Askar Aksarov via een unaniem besluit.

In juni 2006 maakte Benavidez zijn professionele MMA-debuut op de regionale scène van Californië. Met een 8-0 record in juli 2008 maakte Benavidez zijn WEC-debuut met een unanieme overwinning op Danny Martinez. 

Na de UFC-WEC-fusie in 2011 maakte Benavidez zijn promotie debuut op UFC 128 tegen Ian Loveland, een gevecht dat hij won via unaniem besluit. Twee gevechten later zakte hij naar vlieggewicht voor het viermanstoernooi van de promotie voor de inaugurele titel. Na een overwinning op Yasuhiro Urushitani verloor Benavidez met een split decision van Demetrious Johnson in het eerste vlieggewicht titelgevecht van de promotie.

Nog drie overwinningen keerden Benavidez terug om Johnson uit te dagen in december 2013. In dat gevecht versloeg “Mighty Mouse” Benavidez in 2:08. Na het gevecht won Benavidez er zes op rij voordat hij in juni 2018 met een split decision verloor van Sergio Pettis.

Benavidez heeft het record voor de meeste knock-outoverwinningen in de UFC-vlieggewichtgeschiedenis (13) en deelt het record met Johnson voor de meeste overwinningen in de geschiedenis van de gewichtsklasse (13).

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: