Surinaams Vrouwen Onder- 20 voetbalteam speelt op Curaçao met 5-2 Grenada van het veld

Saveira Gallant scoort twee keer in CONCACAF’s CWU-20-kwalificatie wedstrijd

De weg naar het CONCACAF (Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football,) Vrouwen Onder-20 Kampioenschap van 2022 begon maandag 13 september met de start van de CWU20-kwalificatie op Curaçao.

Onder de winnaars op dag een waren Suriname, Bermuda, Curaçao en de Kaaiman Eilanden.

Saveira Gallant wist het net van Grenada met twee doelpunten te vinden in de winstpartij van 5-2 in Groep D.

Gallant sloeg toe in minuut 40′ en 57′ en kreeg op het scoreformulier gezelschap van Dareesha Slijngard (16′), Samanie Loe-a-foe (32′) en Cady Chin-see-chong (44′). De twee goals van Grenada kwamen van Ronniellia Bubb (9′) en Shaniah Johnson (59′).

Bermuda had een winnende start in Groep A met een 5-0 overwinning op de Amerikaanse Maagdeneilanden. Jahni Simmons (13′, 90+4′) en Katherine Bean (18′, 21′) wisten ook te scoren, terwijl Jaden Masters (20′) ook voor een doelpunt zorgde in de mooie winstpartij.

Het gastland bezorgde de thuisfans een glimlach, want Curaçao versloeg Saint Lucia met 5-2 en steeg naar de eerste plaats in Groep C.

Alle vijf Curaçaose doelpunten vielen in de eerste helft, met Taisha Hansen (4′, 16′) en Sadeyah Rosa (28′, 37′) die elk een doelpunt maakten en Queenjelly Alexandre (30′).

Saint Lucia sloot echter sterk af en scoorde hun twee doelpunten in de tweede strofe via Arnicka Louis (53′) en Cassandra Shepherd (90+4′).

De dag werd afgerond in Groep B, want de Kaaiman Eilanden behaalden een 2-0 overwinning tegen de Bahama’s.

Molly Kehoe leverde alle scores voor de Kaaiman Eilanden, met scores in de 45′ en 70′ voor een cruciale drie punten voor de eerste plaats in de groep.