Britse bokser Anthony Joshua neemt het op tegen uitdager Usyk

De Britse bokser Anthony Joshua neemt het op tegen de Oekraïense Oleksandr Usyk in een verplichte titelverdediging voor de IBF-, IBO- en WBO-zwaargewichttitels, evenals de WBA Super-kroon.

Joshua, de Olympisch kampioen van 2012, heeft 22 overwinningen behaald sinds hij in 2013 prof werd, voordat hij in juni 2019 een schokkende eerste nederlaag in zijn professionele carrière leed tegen Ruiz in Madison Square Garden, New York.

Sinds hij zijn titels herwonnen heeft met een rematch tegen Ruiz, heeft Joshua nu de opdracht gekregen om zijn titels te verdedigen tegen de verplichte uitdager Usyk, nadat het gevecht met de mede-Britse bokser Tyson Fury was mislukt.

Usyk is een ervaren vechter in het cruisergewicht en werd de eerste man die alle vier divisies als onbetwiste kampioen in handen had, voordat hij naar de zwaargewichtklasse ging.

error: Kopiëren mag niet!