Eerste keer vakantieschool door stichting Rumas

Voorzitter Emmy Hart: “Meer aandacht en vertier nodig voor kinderen in de huidige situatie

De bekende stichting Rumas is momenteel dagelijks bezig met 35 jongeren. De eerste vakantieschool van Rumas duurt tot en met vrijdag. De stichting heeft een programma opgesteld waarbij ze dagelijks start met een morgen zegen, met Denise en groep. Verder staan creatieve vorming, motivatie talk, sport en spel, zang, dans en toneel op schema. Er wordt veel focus gelegd op de creatieve vorming van de jongeren.

Ook bezoek van bekende personen uit onze samenleving, zo heeft Rumas  gisteren bezoek gehad van onder-directeur Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Clifton Braam.

Het Nationaal Leger heeft het mogelijk gemaakt dat vandaag (woensdag 15 september) een bezoek wordt gebracht aan Bosbivak.

Het ministerie van Arbeid levert op haar manier ook een bijdrage aan het geheel. “Het verloopt vlot met onze vakantieschool. Het is opmerkelijk dat jongeren heden ten dage veel meer thuis zitten, ze zijn maar met hun tablet bezig indien ze eentje bezitten. Met de huidige situatie hebben kinderen zeker meer aandacht en vertier nodig”, aldus de voorzitter.

Rumas is opgericht met als doelstelling, de begeleiding van jongeren tussen 12 en 24 jaar oud die achterblijven in hun ontwikkeling of zich onacceptabel gedragen. Met de vakantieschool geeft Rumas een ander tintje aan het geheel. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!