Momenteel in onze Surinaamse keuken!

In elk huishouden is het een dagelijkse vraag, wat koken we vandaag? Door de huidige situatie met Coronavirus en lockdown is het namelijk zo dat we veel meer thuis zijn. Er wordt dus extra aandacht besteed aan onze maaltijden. Voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels dit rubriek steeds een kijkje nemen wat er wordt gekookt in onze Surinaamse keuken en een recept. 

Huize N had; Berkat

Huize R had; Bamie, pitjel kip

Recept: Chop soy garnalen

Ingrediënten: 500 gr. verse garnalen, 1 paprika,1 grote ui, blikje babymaïs, 50 gr. Peultjes,1 stengel bleekselderij, 1 teentje knoflook, 6 eetl. Oestersaus, mesp. Zout, 1 eetl. Rum, ¼ theel. Sesamolie, 1 stukje gember (1 cm), 6 eetl. olie

Bereiding Chop soy garnalen

De garnalen pellen, het darmpje verwijderen en goed wassen. Een sausje maken van de fijngemaakte knoflook, geraspte gember, 3 eetl. oestersaus, ui (in vieren snijden), mesp. zout, 1 eetl. rum. Dit mengsel door de garnalen roeren en laten marineren.De paprika in repen snijden. Van de peultjes de beide uiteinden eraf snijden. De babymais in 2 schuine delen snijden. De bleekselderij in schuine stukjes snijden. In een ruime pan de olie verhitten en hierin de garnalen bakken. Alle andere ingrediënten erbij doen en blijven omscheppen. De rest van de oestersaus toevoegen alsook de sesamolie en op smaak afmaken met zout. Van het vuur af de rest van de gesneden bosuitjes erdoor scheppen. De groente moet heel en knapperig blijven.

(Bron recept: sranangkukru.net)

(Khoesiaal P.)

.

error: Kopiëren mag niet!