Indiase ambassadeur bezoekt Albina

De Indiase ambassadeur in Suriname, Shankar Balachandran, heeft zondag een bezoek gebracht aan Albina in het district Marowijne, bestuursressort Noord-Oost. Hij werd op het commissariaat te Albina ontvangen door districtscommissaris Clyde Hunswijk.

De ambassadeur heeft tijdens een toespraak de goede samenwerking benadrukt tussen Suriname en India. Verder heeft hij beloofd ondersteuning te zullen geven op het gebied van landbouw in het bestuursressort.

Voor de districtscommissaris was het een bijzondere eer om de ambassadeur te mogen ontvangen in zijn bestuursressort.

Verder werd als teken van vriendschap de Raksha Bandhan (koordjes om de pols) gebonden. Het geheel werd afgesloten met het uitdelen van schoolpakketjes aan een paar schoolkinderen door de ambassadeur.

VP

  • Raksha Bandhan: Zussen gaan naar hun broers om een eenvoudige ceremonie te houden. Deze houdt in, dat de zus een koordje (een Rakhi) om de pols van haar broer(s) vastbindt.

De Rakhi is oorspronkelijk gemaakt van rode en goudgekleurde garen. Tegenwoordig zijn ze er in alle kleuren van de regenboog en in allerlei variaties; zelfs met foto’s. Het woord “Raksha” betekent bescherming en “Bandhan” betekent relatie. Vrij vertaald betekent het dus de beschermende relatie.

error: Kopiëren mag niet!