Jongen (22) overlijdt na te zijn beschoten in Herman Steinbergstraat

De 22-jarige Lorenzo Dhal is maandagmiddag na een schietincident omstreeks 17.40 uur op de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo overleden aan de opgelopen schotwonden. Dit bericht het Korps Politie Suriname dinsdagmiddag 14 september.

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) ging zich na de melding naar de SEH. Onderzoek wees uit dat het om het slachtoffer ging van een schietincident eerder op die dag in de Herman Steinbergstraat te Abrabroki.

Voor het schietincident was er een woordenwisseling geweest tussen de moeder van een vriend van Lorenzo en vier mannen bij een hotel aan de Calcuttastraat. Daarbij waarschuwde Lorenzo het viertal de vrouw niet te molesteren, aangezien zij veel ouder is en zich niet wil inlaten met kleine jongens. Om erger te voorkomen brachten Lorenzo en zijn vriend de vrouw in een personenauto weg en stopten bij een carwash aan de Herman Steinbergstraat. De vier mannen begaven zich kort daarna in een Toyota Noah busje ter plaatse om Lorenzo om rekenschap te vragen. 

Het viertal stapte uit, van wie één gewapend was met een scherp voorwerp en een andere met een vuistvuurwapen. Er ontstond toen een schermutseling tussen hen en Lorenzo. Op een bepaald moment schoot de verdachte met het vuistvuurwapen op Lorenzo. Het slachtoffer werd geraakt in zijn buik en door omstanders afgevoerd naar de SEH. Bij aankomst bleek hij het leven te hebben gelaten.

De vier mannen verdwenen vervolgens in hun wagen met een hoge snelheid van de plek. Na verkregen en uitgewerkte informatie werden ze, met assistentie van het RBTP, bij de controlepost te Stolkertsijver aangehouden en overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. 

Het gaat in deze om de 21-jarige schutter C.S., op wie het vuistvuurwapen werd aangetroffen. Deze verdachte heeft bekend de schoten te hebben gelost. Verder werden S. J. en R.K., beiden 21 jaar en J.A. (31), die gewapend was met het scherp voorwerp, in de kraag gevat. Het scherp voorwerp is echter nog niet achterhaald.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn alle vier verdachten in verzekering gesteld, terwijl het lichaam van Lorenzo ter obductie door de politie in beslag is genomen.

error: Kopiëren mag niet!