Verkoop van ijsjes in de vakantieperiode

Voor velen in Suriname is de verkoop van ijsjes een manier om aan extra centjes te komen. In de vakantieperiode worden ijsjes het meest verkocht. Dat komt namelijk doordat het in deze periode heel erg heet is.

In gesprek met Dagblad Suriname zegt een vrouw in Para, dat het verkopen van ijsjes een manier is om haar bijdrage als vrouw in huis te leveren.

“In de vakantie is het een hete periode en mensen zoeken dan vaak naar ijsjes, dus zo ben ik dan begonnen met het maken van ijsjes. Ik maak stroop ijsjes, kokos ijsjes en cacao ijsjes. Per dag maak ik ongeveer 100 stuks ijsjes. Kokos en cacao ijsjes kosten SRD 3 per stuk en stroop ijsjes SRD 2.”  De vrouw laat weten dat haar cacao ijsjes het meest verkocht worden.

Op de vraag of de verkoop van ijsjes winstgevend is, zegt de vrouw dat het wel winstgevend is. Behalve dat mensen in de buurt ijsjes bij haar kopen, heeft ze ook vaste klanten die hun bestelling in het groot plaatsen. “Hierdoor zijn mijn ijsjes dan ook vaak uitverkocht.”

Haar boodschap aan de samenleving is: “Iedereen heeft een talent, iets dat hij of zij kan doen. Schaam je niet om te beginnen met iets, al is het in het klein, zolang je maar begint, je weet maar nooit hoe ver je kunt komen. Geld is nodig, maar doe het ook, omdat je er plezier in hebt.”

SK

error: Kopiëren mag niet!