Brunswijk wil snel oplossing voor woonsituatie Sunny Point en Leiding 20

De erbarmelijke leef- en woonsituatie van bewoners van blok 1 en 3 te Sunny Point en Leiding 20 baart ernstige zorgen. Het voorval van de 11-jarige jongen die verwondingen opliep, nadat hij in een weiland te Sunny Point op elektriciteitskabels stapte en stroomstoten door het lichaam kreeg, heeft de onveilige situatie op dramatische wijze bevestigd, aldus het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident in een persbericht woensdag 8 september.

Waarnemend-president Ronnie Brunswijk wil versneld, maar gestructureerd verlichting brengen voor de honderden mensen die daar in onzekerheid leven.

Bewoners van deze omgeving hebben maandag twee petities, waarin ze hun zorgpunten benoemen, aan de waarnemend-president overhandigd. Hij heeft dinsdag meteen een team gedirigeerd naar het gebied om zich te oriënteren. Aan de hand van de rapportage wil Brunswijk overgaan tot actie.

Het overgrote deel van de woningen beschikt niet over elektriciteit en water. Hij maakte in dit kader contact met de directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Marcel Eyndhoven. Onder leiding van de directeur van het Directoraat Volkscommunicatie, Humphrey Dundas, en directrice Vivian Gordon van het Kabinet van de Vicepresident ging de EBS-directeur met enkele deskundigen ter oriëntatie naar deze achtergestelde buurt.

ABOP-parlementariër Miguella Huur van Wanica, die ook in de delegatie was opgenomen, wierp zich op als gesprekspersoon van de bewoners. Zij liet tijdens een rondleiding zien in welke erbarmelijke situatie de mensen wonen. Eyndhoven gaf aan, dat alvorens te kunnen starten met de werkzaamheden voor de stroomvoorziening, er enkele zaken in orde moeten worden gemaakt. De wegen moeten worden gerehabiliteerd. De EBS kan pas hierna een aanvang maken met de werkzaamheden.

Verder moeten de huizen worden voorzien van een huisinstallatie en de bewoners moeten hun financiële verplichtingen nakomen alvorens zij over elektriciteit kunnen beschikken. Eenieder weet dat dit proces tijd in beslag zal nemen zei Huur. Maar de oplossing is met de steun van de waarnemend-president in zicht. Als alles vlot verloopt, kan men over enkele maanden beschikken over elektriciteit, hield de EBS-directeur de aanwezigen voor.

De regering is druk bezig om het occupatievraagstuk in dit gebied op te lossen.

error: Kopiëren mag niet!