American Airlines zal relatie tussen Suriname en Amerika versterken

De eerste vlucht van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines naar Suriname is een feit. De maatschappij heeft haar inaugurele vlucht vanuit Miami, Florida (VS) naar Paramaribo, dinsdag 7 september voltooid. Op de J.A. Pengelluchthaven vond een ceremoniële plechtigheid plaats, zo bericht de voorlichtingsdienst van de regering dinsdagavond.

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), ziet met deze ontwikkeling de relatie tussen Suriname en de VS versterkt worden.

Het vliegtuig landde na een vlucht van 4.5 uur. American Airlines, die voornemens is vijf keer per week naar Suriname te vliegen, is de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappi die non-stop vluchten naar Suriname aanbiedt. Minister Jubithana sprak de hoop uit, dat na de inaugurele vlucht er nog meer zullen volgen. Volgens de bewindsman is Suriname op het juiste pad en staat deze ontwikkeling in lijn met het beleid van de regering. “Elke organisatie die bijdraagt aan onze groei is welkom in Suriname”, aldus de TCT-minister, eraan toevoegend dat de samenwerking tussen Suriname en Amerika de toerismesector ten goede moet komen. Deze sector is immers het hardst getroffen door de Covid-19-pandemie. 

Minister Jubithana vervolgde met aan te geven dat American Airlines bekend staat om haar authentieke ervaring en breed netwerk, die voor Suriname betekenisvol zullen zijn. “Voor de toeristen uit Amerika zal het een Surinaamse belevenis zijn qua natuur, zakendoen en culinair”, aldus de bewindsman die de relatie tussen beide naties hierdoor versterkt ziet worden.

Ook de Amerikaanse ambassadrice Karen L. Williams is blij, dat met deze ontwikkeling er een betere samenwerking zal komen tussen de twee landen. Ze sprak de hoop uit dat het makkelijker wordt om zaken te doen, hetgeen zal helpen de economie te bevorderen. 

Directeur Vijay Chotkan van NV Luchthavenbeheer liet optekenen dat de luchthaven reeds voor 2016 gesprekken is gestart met diverse luchtvaartmaatschappijen om haar netwerk uit te breiden. Hij voelt zich voldaan dat de komst van American Airlines nu een feit is. “We hebben kunnen tonen dat we met de regering, in het bijzonder het ministerie van TCT, hebben kunnen bewerkstelligen dat American Airlines geïnteresseerd is geraakt,”

Volgens hem zal niet alleen de luchthaven aan deze ontwikkeling verdienen, maar ook Suriname als land. De luchthavenfunctionaris ziet de toerismesector een extra impuls krijgen vanwege het aantal toeristen dat Suriname zal binnenkomen.

Chotkan: “Er zijn nu afspraken voor vijf vluchten per week, maar het kan best meer worden indien er behoefte daartoe is. We blijven werken om luchtvaartmaatschappijen binnen te halen en zodoende meer luchtvaartovereenkomsten te sluiten om de luchtbrug die nodig is naar Suriname verder te ontsluiten.”

error: Kopiëren mag niet!