88e Verjaardag van legendarische zangeres Asha Bhosle

De Indiase legendarische zangeres Asha Bhosle is woensdag 8 september 88 jaar geworden. Nightangle Lata Mangeshkar schreef voor de jarige, ‘lang leven’. Madhuri Dixit zegt: ‘Heb genoten van het uiten van je zang’. Zodoende hebben zij een felicitatiebericht geplaatst op  social media. 

Asha Bhosle begon met zang op 10-jarige leeftijd. Ze maakte haar debuut met de Marathi-film Majha Bal in 1943. Het eerste eerste Hindi-nummer van de zangeres was: “Saawan Aaya” uit de film Chunariya uit 1948.

In een carrière van bijna acht decennia heeft Bhosle twee National Film Awards ontvangen, Padma Vibhushan en Dadasaheb Phalke Award. Het Guinness Book of World Records in 2011 erkende haar officieel als de meest geregistreerde artiest in de muziekgeschiedenis.

Enkele meest populaire liedjes van Asha Bhosle zijn onder andere “Dum Maro Dum”, “Parde Mein Rehne Do”, “Piya Tu Ab Toh Aa Ja”, “Hungama Ho Gaya”, “Rangeela Re”, “Yeh Mera Dil”.

error: Kopiëren mag niet!