Hoteleigenaar onschuldig opgesloten

Mahtani Dipak, ook bekend als mr. Martin, is geboren in Paramaribo en ondernemer van beroep. Mahtani is directeur en eigenaar van restaurant Martin’s house of Indian food en hotel Bina’s Inn, gelegen aan de Hajarystraat 19 te Rainville, Paramaribo Noord. In een verklaring aan de pers geeft hij aan wat hem overkomen is.

“De huurder, een Cubaanse echtpaar, heeft SRD 1.750 voor een maand betaald voor de periode 14 juli – 14 augustus, voor een hotelkamer. Echter was hun gedrag niet goed. Eeuwig hadden ze onderling ruzie en ook reed hij met zijn bromfiets in de gang alsof het een weg was. Dit veroorzaakte geluidsoverlast en hinder voor de restaurantgasten. Ik had VIP-klanten voor lunch, die klaagden over de geluidsoverlast. Door deze handelingen heeft mijn wederhelft ze gemeld om elders een plek te zoeken, en aangegeven dat er geen verlenging zal plaatsvinden. We hebben volgehouden, ondanks dat zijn gedrag niet veranderde tot het verstrijken van de termijn. Intussen was hij bezig een groep te verzamelen met andere Cubaanse gasten tegen ons. Ook gingen zij meerdere mensen in de kamers toelaten/logeren zonder onze toestemming. Bij het verstrijken van de datum gaf hij steeds smoesjes om niet te vertrekken, omdat hij geen geld heeft om elders te betalen.”

Al eerder sprake van diefstal

Mahtani geeft aan dat hij contact met de politie had opgenomen, maar die kwam echter niet opdagen. Op advies van een klant, die agent is, besloot hij op vrijdag 20 augustus een tweede grendelslot te laten plaatsen op de deur van de kamer, om te voorkomen dat er spullen gestolen zouden worden. “Het is reeds gebeurd in mijn hotel dat de Cubanen zes 32” led TV’s en ook twee koelkasten hebben gestolen. Ik heb de bestaande twee sloten niet vervangen of gebroken, ook heb ik nooit de kamer betreden.”

Volgens Mahtani kwam de Cubaan zaterdag om drie uur ’s morgens terug, waarbij de man aan de voordeur aan het rammelen was. De hotelgasten kwamen naar buiten. Vervolgens geeft Mahtani aan dat hij ook wakker werd en naar buiten kwam. Hij belde de politie, omdat de man de rust en orde verstoorde, hij geeft te kennen dat hij vies en vuil werd uitgescholden en werd bedreigd, omdat hij een tweede slot had geplaatst. Mahtani zegt ook, dat hij in aanwezigheid van de politie het tweede grendelslot geopend had en de politie ook heeft uitgelegd dat hij dit uit voorzorgsmaatregel liet doen door een arbeider. “Ik was bang dat hij de koelkast zou stelen. Ik heb de buurtmanager van Geyersvlijt weer geprobeerd te contacten, echter was ze met ziekteverlof dit keer. De huurder begon samen met twee andere Cubaanse gasten te treiteren: mi no gwe en mi no go pai.”

Aangehouden

“Eindelijk na elke dag de politiepost van Geyersvlijt bezocht te hebben, heb ik op woensdag 25 augustus met de waarnemend buurtmanager gesproken die met mij een afspraak maakte voor donderdag 26 augustus omtrent de situatie. Bij het openen van het tweede grendelslot, gaf de huurder aan SRD 20.000 te zijn kwijtgeraakt, echter hebben ze aangifte gedaan van vermissing van SRD 40.000.”

Mahtani geeft aan, dat hij terstond werd aangehouden, ondanks dat hij de CCTV camerabeelden had meegenomen naar het politiebureau. “Ik zou opgesloten blijven totdat de zaak grondig zou worden onderzocht door de politie. Ik stond er versteld van, ook mijn vrouw. Ik gaf de politie aan om ook mij aan te horen en naar de stille getuige, de CCTV camerabeelden te bekijken.”

De CCTV camerabeelden werden door zijn advocaat, P. Baldew, gepresenteerd als stille getuige dat hij de hotelkamer van de gast nimmer had betreden. Ook zouden volgens hem verschillende hotelgasten een verklaring hebben afgelegd aan de politie over zijn gedrag. Ook zijn vrouw werd verhoord door de politie. “Ik heb hun voorgehouden dat ik een tweede grendelslot heb laten plaatsen door mijn arbeider om diefstal te voorkomen. En dat is ook gebeurd, mijn skinfiri zei dat ze zouden stelen en dat is daadwerkelijk gebeurd op 30 augustus. Er zijn drie koelkasten weggedragen (gestolen) door dezelfde Cubanen. Ik werd onschuldig opgesloten.”

In vrijheid gesteld

Mahtani zegt tot slot: “Ik wil eigenaren van appartementen en hotels vragen om op te passen met deze Cubanen. Hierbij vraag ik om op je hoede te blijven. Ik werd opgesloten ondanks camerabeelden. Ook is in de media mijn naam geplaatst. Het parket heeft mij maandag 30 augustus in vrijheid gesteld. De politie wordt verzocht om hun onderzoek vooraf te doen alvorens zij mensen onschuldig op een vrijdag opsluiten en maandagochtend in vrijheid stellen en op de koop toe in het weekend door dezelfde aangever benadeeld te worden.”

SK

error: Kopiëren mag niet!