Eerste American Airlines vlucht landt dinsdag 7 september op Zanderij

De eerste American Airlines lijnvlucht vanuit Miami, Verenigde Staten, komt dinsdag 7 september aan op de Johan Adolf Pengelluchthaven te Zanderij. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij zal maar liefst vijf keer per week vliegen op Paramaribo met een Airbus A319.

De voorbereidingen op Zanderij waren al lange tijd gaande. Met de VS heeft Suriname vanaf 2014 een ‘open sky’ overeenkomst. Minister Albert Jubitana van Transport, Communicatie en Toerisme heeft eerder aangegeven, dat met de komst van American Airlines invulling wordt gegeven aan die overeenkomst. 

Momenteel vliegt de SLM al op de route Miami-International, Paramaribo vice versa. De vluchten zijn doorgaans met een tussenstop op Aruba, maar ook rechtstreeks.

American Airlines is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen in de wereld. Onlangs heeft zij rechtstreekse vluchten vanuit Miami op twee internationale routes aangekondigd ingaande deze zomer. Een is Tel Aviv in Israel en de andere is Paramaribo. De vliegmaatschappij versterkt hiermee haar positie nog meer in de Miami-hub.

American Airlines zal ook de eerste en enige Amerikaanse luchtvaartmaatschappij zijn die non-stop vluchten aanbiedt naar Suriname. Als nieuwe bestemming voor de luchtvaartmaatschappij wordt Suriname het negende land dat in Zuid-Amerika wordt bediend.

error: Kopiëren mag niet!