SWM mag tarief grootverbruikers verhogen

Dwaine Cairo, voorzitter van een splintergroep binnen de Surinaamse Waterleiding Werknemers Organisatie (SWWO), had zaterdag 4 september in een persbericht bekendgemaakt, dat personeel van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij SWM vanaf maandag in actie gaat. 

Volgens Cairo, die zichzelf heeft gepresenteerd als voorzitter van de SWWO, is de bond al geruime tijd aan het onderhandelen met de directie en de regering over salarisaanpassingen. Maar, daaruit was volgens hem ‘vooralsnog niets positiefs voortgevloeid’.

Rudi Baarh is overigens nog steeds formeel de voorzitter.

Bronnen hebben de redactie van Dagblad Suriname laten weten, dat de SWM toestemming heeft gekregen om het watertarief voor grootverbruikers te verhogen. Met de meer inkomsten hoopt het bedrijf een salarisverhoging te kunnen doorvoeren.

error: Kopiëren mag niet!