Inzet MinOWC opstart Natin dependance Nieuw-Amsterdam niet optimaal

Hoewel het bedrijfsleven reeds toezeggingen heeft gedaan te zullen inkomen met de inrichting van de NATIN-dependance (Natuurtechnisch Instituut) in het Militair project te Commewijne, schijnt het project toch nog vertraging op te lopen, vanwege het gebrek aan respons vanuit het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, MinOWC.

Een aantal parastatale bedrijven is bereid zaken zoals computers, meubilair en praktijkbenodigdheden te doneren. Desondanks is tot op heden een reactie van het ministerie uitgebleven. Zelfs het papierwerk en de onderhandelingen met hulpverlenende stichtingen worden uitgesteld.

Er is expliciet door enkele Assembleeleden gevraagd om interventie van het Kabinet van de President, om het proces te bespoedigen, vanwege de dringende vraag naar gekwalificeerde technici naar aanleiding van de recente olievondsten en het voornemen om de haven in Commewijne aan te leggen. Helaas werkt MinOWC niet adequaat mee. 

Het is voor kansarme studenten en hun ouders financieel zwaar en bovendien vermoeiend om naar de hoofdschool in Paramaribo te reizen. Buurtonderzoek heeft niet alleen aangetoond dat honderden studenten uit Commewijne het Natin bezoeken, maar ook dat er voldoende bevoegde leerkrachten lokaal woonachtig zijn. Echter is het nog niet te laat om alsnog de opstart dit schooljaar te realiseren, mits het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur medewerking verleent.

error: Kopiëren mag niet!