Staatsolie overhandigt nieuwe ambulance aan RGD Poli Groningen

Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. heeft vrijdag een nieuwe ambulance overhandigd aan de stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) Poli Groningen. Daarnaast is een nieuwe unit gebouwd bestaande uit een multifunctionele zaal en een echokliniek. Dit bericht het Burger Informatie Centrum Saramacca zaterdag 4 september.

Onder de genodigden waren de vertegenwoordiger van de districtscommissaris, de districtssecretaris Lachmie Perkaas Gangarampanday, de directeur Onshore Upstream van Staatsolie Rekha Bissumbhar, de directrice van de stichting RGD Nishita Gajadien en de coördinator RGD Saramacca Everts Mohan.

Rekha Bissumbhar gaf aan, dat deze schenking in het kader van Staatsolie haar 40-jarig bestaan is. Op deze manier wordt aan de gemeenschap van Saramacca teruggegeven. Mevrouw Bissumbhar zei in haar toespraak, dat Staatsolie haar stempel wil blijven drukken in Saramacca. Staatsolie hoopt met deze schenking te hebben bijgedragen aan het verhogen van het niveau van de gezondheidszorg in het district.

De directrice van de RGD, Nishita Gajadien, zei dat het niet de eerste keer is dat de stichting donaties ontvangt van Staatsolie. Gajadien gaf aan dat tijdens het bezoek van president Chandrikapersad Santokhi aan het district Saramacca, de coördinator van de RGD Saramacca bekendmaakte wat de noden van de RGD binnen het district zijn. De directie van Staatsolie heeft deze informatie toen meegenomen en heeft in het kader van haar 40-jarig bestaan besloten om te doneren. De directrice zei verder dat de ambulance van de RGD poli dringend aan vervanging toe is en dat de donatie van Staatsolie dus extra op prijs wordt gesteld.

Volgens de directrice voegt de mobiele unit niet alleen waarde toe aan de dienstverlening, maar zal de echokliniek ook kostenbesparend zijn voor cliënten.

De laatste toespraak werd gehouden door districtssecretaris Lachmie Perkaas Gangarampanday. Hij verontschuldigde de districtscommissaris die vanwege andere verplichtingen niet aanwezig was. De secretaris zei, dat het noodzakelijk is dat er voldoende ambulances zijn in het district. Hij gaf aan dat als er op hetzelfe moment ongevallen plaatsvinden er een tekort is aan ambulances die nodig zijn om zorgbehoevenden te vervoeren. Deze donatie van Staatsolie draagt bij aan de oplossing van het tekort.

Met de donatie van Staatsolie gaat ook een lang gekoesterde wens van de RGD Saramacca in vervulling.

Na de toespraken werd de sleutel van de ambulance door de directeur van Staatsolie overhandigd aan de directrice van de RGD. Als laatst volgde een demonstratie, waarbij de ambulance met loeiende sirene werd gestart.

error: Kopiëren mag niet!