Donovan Wisse thaiboks wereldkampioen middengewicht

Thaibokser Donovan Wisse is zaterdagavond 4 september lokale tijd in Rotterdam Ahoy wereldkampioen middengewicht geworden van Glory. 

Tijdens het Glory 78 toernooi versloeg Wisse met een technische knock-out de Tunesiër Yousri Belgaroui. Twee kniestoten in het gezicht en daarna een vuistslag vloerden Belgaroui.

De in Nederland geboren Tunesiër stond wel weer op op en wilde doorvechten, maar door een mogelijk gebroken neus en bloedingen stopte de scheidsrechter de partij.

Wisse had de eerste en tweede ronde al op punten gewonnen.

“In de derde ronde hing mijn tegenstander veel aan de touwen, dus zag ik mijn kans schoon. Ik had eerder al gezegd dat ik het weer ga doen”, aldus Wisse na afloop. “Ik voel me nu heel goed. Dit betekent heel veel voor me. Vandaag nog keek ik naar een foto van 5 jaar terug uit Suriname, toen ik pas begon. En vandaag ben ik wereldkampioen”, zei Wisse in een interview in de ring. 

De in Amsterdam geboren Belgaroui is overigens geen onbekende voor Wisse. Tijdens GLORY 65 in mei 2019 in Utrecht wist de Surinaamse vechter Belgaroui ook al te verslaan.

(Bron foto top: Twitter/Glory Kickboxing)

error: Kopiëren mag niet!