Verstappen start op pole position in Dutch Grand Prix van Zandvoort

Max Verstappen heeft bij de Dutch Grand Prix van Zandvoort al een eerste succes in de wacht gesleept door zaterdagmiddag 4 september lokale tijd de pole position te veroveren. De thuisrijder van Red Bull was nipt de snelste in de kwalificatie.

Hij start zondagmiddag om drie uur ’s middags lokale tijd vooraan in de race, wat op het smalle circuit van Zandvoort – waar inhalen een kunst is – extra belangrijk.

Het verschil tussen Verstappen en de nummer twee Lewis Hamilton was slechts 0,038 seconde. De derde plek in de kwalificatie was voor de Mercedes nummer twee rijder Valtteri Bottas.

Voor Verstappen liep de kwalificatie uitstekend. Hij stond voor een eigen oranje publiek steeds op P1. In de laatste ronde kwam Hamilton, de grote concurrent van Verstappen in de strijd om de wereldtitel, nog erg dicht bij, maar tot grote vreugde van een oranje zee op de tribunes was Verstappen net een fractie sneller dan de Brit

“Dit is natuurlijk een geweldig gevoel”, aldus Verstappen, na het behalen van de pole positie. “Het publiek is super en het was vandaag heel plezierig om te rijden. Het circuit kwam echt tot leven tijdens de kwalificatie. Natuurlijk is dit de beste positie om te starten, want inhalen zal hier moeilijk zijn. Ik verwacht geen makkelijke races. Het zijn veel rondjes en het is zwaar op de banden. Laten we hopen dat we het morgen kunnen afmaken.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: