Gorré: “De mensen van de SVB hebben geen verstand van voetbal”

“Volgens mij ben ik ontslagen vanwege jaloezie, het gaat niet om Dean Gorré”

Dean Gorré heeft in het Nederlandse ESPN-programma Goedemorgen Oranje zondagochtend 5 september voor het eerst publiekelijk gereageerd op wat er is gebeurd rond zijn ontslag als bondscoach van Suriname. 

Gorré kreeg onlangs tijdens een persconferentie van de Surinaamse Voetbalbond, SVB, van Roy Samuels, bestuurslid van de SVB, het verwijt in een jaar tijd 355 dagen te zijn weggebleven, maar dat is volgens Gorré onzin: ”Volgens mij weet deze man niet hoeveel dagen er in een jaar zitten. (…) Ik was het grootste deel van de tijd in Suriname.”

Jaloezie

Gorré zei te vermoeden, dat hij wegens jaloezie is ontslagen. ”Als je die mensen hoort praten. Het is niet onderbouwd en slecht voor het voetbal. De mensen van de Surinaamse bond hebben geen verstand van voetbal, laat staan profvoetbal. Als zij zich ondergeschikt gaan voelen, komt er misschien een soort jaloezie. Dan krijg je een scheve verhouding.”

Gorré had overigens met Suriname voor het eerst in de geschiedenis de Gold Cup gespeeld. In dat toernooi werd Natio derde in de poule, te weinig om de volgende ronde te bereiken.

In de WK-kwalificatie stond Suriname na vier wedstrijden tweede in een poule met vijf landen. Ondanks dat werd Gorré in juni ontslagen. 

De spelers schaarden zich achter Gorré en lieten weten dat het niet duidelijk was waarom de bondscoach was ontslagen. 

Ryan Koolwijk, vorig seizoen nog actief voor Almere City FC, sprak in Goedemorgen Oranje namens de spelersgroep de teleurstelling uit over het ontslag: ”Tot nu toe hebben we daar nog geen terugkoppeling over gehad, terwijl we daar wel naar hebben gevraagd. We hopen dat snel te krijgen.”

error: Kopiëren mag niet!