De hemel barst los

Meteodienst: Meer onweer en windstoten verwacht

Dat het wisselvallig weer is de afgelopen dagen staat als een paal boven water. Vrijdagmiddag ging deze foto van sterke bewolking boven Paramaribo viraal op social media.

Niet lang geleden veroorzaakten zogenaamde sibi busi’s, rukwinden, ernstige schade aan zowel woonhuizen alsook de Congreshal in het hartje van de stad.

De Meteorologische Dienst meldt voor de komende week nog meer buien. In het weerbericht voor zaterdag staat dat “gedurende de avond/nacht, op sommige plaatsen nog perioden van buien, soms met onweer en windstoten, voornamelijk in het binnenland. Aan het eind van de nacht ontwikkelt er plaatselijk nevel of mist, vooral in bosrijke gebieden. Vooral in de middag en avond, lokaal perioden van buien gepaard met onweer en soms windstoten.Temperatuur: Maximum: 34°C Minimum: 21°C. Wind: Variërend tussen noordoost en zuidoost, met snelheden die oplopen tot 15km/u. Lokaal tijdelijke toename in de windsnelheid, maximaal tot 40km/u”, aldus de Surinaamse meteodienst. 

error: Kopiëren mag niet!